harmonikás
harmonika lélegzetén
bicegő csonka dallamok
kitört billentyűk helye
mint sötét sötét vakablakok
létrázó ujjak körömházán
zsíros piszok mintáz szegélyt
játszik a koldus s gyomra korgása
nem nyomja el a szenvedélyt
bús kutyaszemek szakadt kabáton
az utca hideg fényeit nyelik
koldus mosolyog a világ komoly
itt az emberséget nem ismerik
koldus az idő is kezében bádogpohár
hónap hull bele s év csörög
harmonika lélegzetén
lélek száll víg dallamon pörög
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2020-01-15 19:50:18
Utolsó módosítás ideje: 2020-01-15 19:50:18