forduló-pont
hallgat a táltosok dobja
csendjére ül az idő
keresztény baltáját fogja
forgácsot sikolt a tő
nem ér már ága az égig
zuhan és porlad a hit
fohászban imában mérik
korona véd valakit
istvánná lettek a vajkok
templomi harang a dob
testvér gyilkosa bajnok
sírban az őse forog
lidércek táltosok vége
múltját eldobó nemzet
őshaza sárga füvére
sóhaj párája permet
eldobott hitünk már ócska
de mondd csak mit ér az új
hogyha az embernek sorsa
annyi mit vágott paszuly
a hitet lehet cserélni
egyszer él csak az ember
ezt kéne ésszel felérni
kenyér kell nem a fegyver
karolj a gyengébe végre
ha sok van másoknak adj
mindegy hogy ki van az égbe
emberi érték virradj
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2020-01-12 14:42:21
Utolsó módosítás ideje: 2020-01-12 14:42:21