...mert úgyis nyomot hagy
rajtad a félelem. szinte észrevétlen
mégis alakít akár hiány a teret. átértékel
mint megrongált utcai szobrot
a múzeum. végül lélegezni kezdesz
a víz alatt is. csak így tudhatod meg
megfulladsz-e végül. mert erős vagy
de nagyobb a felület és kisebb a rés
ahol esténként kibújsz.