(nem) karácsonyi vers
haja már ezüstöt fénylett amikor elszórta a
magot karácsonyt vetünk mondta nevetve
és a kert delejes indákat hozott óriás virágokat
azt hittem eladjuk őket mint Kati néni a piacon
ám nyár közepére elhervadtak és helyükbe
kis gubócskák nőttek gömbölyödtek nagyra
egyszer aztán mérgesen jött meg nagyapám
baj van mondta permetszert kevert és behozta
a kamrából a régi masinát
nehéz lesz messze van - próbálta lebeszélni
Mama de legyintett ugyan már muszáj ezt
bírni és elindult géppel a vállán és én is
minden karácsonyt úgy hordozok mint ő
a fémdobozt ilyenkor nem könnyű a fehér
virágos mákmezőről egyedül visszatérni
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2019-12-16 07:51:42
Utolsó módosítás ideje: 2020-01-06 14:20:23