Apróságok
Játszótéren csudajó,
Kisgyereknek az való.
Egy kis hinta palinta,
Repülj még magasabbra!
Víz és homok pajtikám,
Jól összeáll úgy biz ám.
Készül már a homokvár,
Tornyában egy királylány.
A királyfi én vagyok,
Csatázok és vágtatok.
Fakardomat felkötöm,
A sárkányt is legyőzöm.
Hős lovagja én leszek,
Papírsárkányt röptetek.
Egymás mellett ülhetünk,
Hintalovon ügetünk.
Elszaladt a délután,
Haza kéne menni már.
Anyu fogja kis kezem,
Bandukolunk csendesen.
Hazaérve látom ám,
Apu ott vár már reám.
Puszilom és ölelem,
Nagyon-nagyon szeretem.
Játszunk még egy keveset
Amíg végül este lesz.
Most még egy-két kis mese,
Nézzük együtt nevetve.
Fürdés, vacsi, fogmosás,
Ágyacskám már készen vár.
Keresem a barátom,
Jól eldugtam nem látom.
Nélküle nem alhatok,
Szegény biztos sírni fog.
Anya hozza van öröm,
Nagyon szépen köszönöm.
Most már le is fekhetek,
De pocakom üres lett.
És már meg is szomjaztam,
Nem értem ez mitől van.
Kitalálok minden mást,
Jöhet egy kis nyafogás.
Anyu most már furcsán néz,
Mosolyom már nem elég.
Ezt a nézést ismerem,
Aludni kell úgy hiszem.
Jól van akkor megyek már,
Csak még kicsit ölelj át.
Attól mindig megnyugszom,
Csoda szépet álmodok.
Puszilgass és simogass,
Édes álomba ringass.
Tudod, mikor jött a sárká.....
Csitt édes kis csillagom,
Most már szépen aludjál.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2019-07-08 15:24:42
Utolsó módosítás ideje: 2019-07-08 15:35:23