A tenger vad arca:
hullámtarajok akár a borotvapengék
riadt halak bálnatetemek.
Sómező
a régiségekkel túlzsúfolt házig.
A költő márvány büsztje
oly elevennek hat
hogy a padlóból fénylő
pici piramisok nőnek.
Megrendülsz lebénulsz –
szólnál de mégse.
A szavak árnyéka megrémítene.