Ósdi szonett
E talpalattnyi földön nincs remény.
Itt szép dalokból nem lehet megélni.
Sajgó testben a megtört szív kemény,
ki földet túrt már, ezt a verset érti.
Dalra fakad a szegény bánatában,
vagy örömtáncra perdül néha ő is.
Ilyenkor a fáradt testben tűz van.
Lángra kaphat az egész világ is.
Ne szorítsatok a rab igáján!
Akkor önként hordja urát a hátán.
Hisz' emberből van, ő is lehet büszke.
Fogadd meg tanácsom, te gazdag úr:
amíg a földműves boldogan túr,
nem lesz szemében gazdagságod tüske.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2019-05-13 00:34:04
Utolsó módosítás ideje: 2019-05-18 12:39:20