A hét főbűn (limerick)
Élt egyszer egy hölgy, Ilona.
Mindig mással volt viszonya.
Illegette magát,
pödörgette haját.
Elkapta egy halász szigonya.
Volt egy úr, úgy hívták, János.
Megevett mindent, mi káros.
A sültet is szerette,
zabált, ha tehette.
Megakadt torkán egy lángos.
Kevélyebb nem volt, mint Lajos,
a pimasz, pökhendi csapos.
Miközben kérkedett,
túl gyorsan lépkedett.
Azóta csípőficamos.
Vagyonán trónolt Elemér,
eladta lelkét ezerért.
Kölcsönt ő nem adott,
bőszen számolgatott.
Átgázolt rajta egy telivér.
Különös fickó volt Péter.
Külföldit inzultált négyszer.
„Ki idegen: menjen!
Megvernem ne kelljen!”
Fültövön csapta egy néger.
Mindenkit irigyelt Ibolya.
Gyötörte számtalan rigolya.
Fölmászott a tetőre,
(hogy) szomszédnőjét lelője.
Kinyiffantotta tériszonya.
Kényelmes fazon volt Jenő.
Biztos volt benne, ez menő.
Az időt csak múlatta,
motorját búgatta.
Fejen találta egy fenyő.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2019-04-22 23:15:33
Utolsó módosítás ideje: 2019-04-22 23:15:33