A nulladik napon
(Változás)
Olyan mélyre kell süllyednem
legalább, mint amilyen magasan
voltam, hogy kijöjjön az átlag.
Nincs tűzhely, nincs kávé, csak a
rémület. Változnak a körülmények.
Olyan a hiányod, mint fekete-fehér
filmen a napfogyatkozás. Halálhír
előtt éreztem ezt a szürkeséget.
Három napja nem ittam kávét. Ma,
gondoltam, elindulok a Nirvána felé.
Először csak a légzésemet figyeltem.
Milyen egyenetlen. Milyen szaggatott.
Figyelmem hánykolódott az éberség
határán. Többször elmerült, míg elaludt.
Utóhang
Olyan a hiányod,
mint a napfogyatkozás,
fekete-fehérben.
Három napja nem ittam kávét sem.
Gondolhatod!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Repülés - irodalmi antológia (Budapest, 2018)
Kiadó: KJE
Feltöltés ideje: 2019-04-02 10:30:54
Utolsó módosítás ideje: 2019-04-02 10:32:51