félárbócon a csend
félárbócon leng a csend
fejet hajt a suttogás
nem méltó emlékezni
e szent napon semmi más
szennyes és mocskos a szó
így szólni sem érdemes
eldobott eszmék hantján
ünnepel az új nemes
ma nézz a múltba hallgass
kortyolj Petőfi verset
hazáról a nemzetről
más nem nem írhat szebbet
meséljen ki akkor élt
a régi könyv erre való
félárbócra a csendet
nem kell az orbáni szó
ha mégis szóra vágynál
szóljon Széchenyi Kossuth
mert ők e nemzet fái
hát ma ne hallgasd a szút
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2019-03-16 21:34:21
Utolsó módosítás ideje: 2019-03-16 21:34:21