szópiac
most jövök a szópiacról
heti egy-kétszer kimegyek
most még kint volt egy öreg
tőle szoktam venni a régies szavakat
fáradt menne már haza
abbahagyná
megvettem tőle mindet
most van vagy két rekesszel
nem baj előbb-utóbb elhasználom
vettem új szavakat is
egyszer ezek is régiek lesznek
volt kinn egy külföldi is
néhányra rábeszélt
vettem pult alól csúnya szavakat
azoktól lesz pikáns
jaj az írásjeleket elfelejtettem
nem baj néhány van itthon
beszédben úgyse látszik
ha meg írok azt hiszik hogy modern
majd úgy tördelek
hazafelé már gondolkodtam
mit csinálok belőlük
anyámtól még vannak receptek
egy csomót kívülről tudok
az újakat ő nem is ismerte
brokkoli
kitettség
megélhetési
van a fiókban még néhány szó
tőle örököltem
nem akarom csak úgy elhasználni
meg nem is értenék már
mutattam a fiamnak
megsárgult kemény szavak
egyszer majd a tieid lesznek
mit jelentenek
gúglizd ki bazmeg
visszacsuktam
azt se tudom hol vásárol
valami dílertől
egymás közt meg cserélnek
felit se értem
azt hiszem a héten két verset írok
meg valami prózafélét
esszét vagy ilyesmit
meg valamit anyámtól
oda jók lesznek az öreg szavai
a külföldiből egyet elhasználtam
a díler
a bazmegből még van vagy tíz
többet vettem mert fogy
van aki nem kóstol csak ír
én ízlelgetem
ide még egy kis ez, oda valami erősebb
nincs saját receptem
két egyforma még nem volt
de megismerik hogy az enyém
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2018-11-03 05:20:57
Utolsó módosítás ideje: 2018-11-03 05:20:57