Eljövetel
Érkezése várható volt – szándéka ismeretlen.
Miután a távolság védelmi vonala elesett,
könnyű csónakon küldte előre martalócait.
Most úgy közelít felém, mint hódítók vezére
a felperzselt perifériához.
Nem ágon himbálózó testeket lát,
hanem kitermelhető nyersanyagot.
Fát azokban a fákban is, töretlen erdőt.
Nem remete bölcsek lakhelyét a hegyen.
Utakat lát oldalában, gyomrában érceket.
A halottak nevében, a fák, a sziklák,
a bölcsek nevében mit mondhatok?
Sisakja mögött megtérültek veszteségeim.
Szemében rendeltetésszerűen üzemel a táj.
Hallottam nemzedékem legjobbjait
csikordulni gyalogsági bakancsok talpa alatt,
tábori papként hirdetni végidők evangéliumát.
A tizenkét légió partra szállt, és a láng jelével
homlokán, mezítlábasan a tizenharmadik.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Eső; 2018/2,
Feltöltés ideje: 2018-09-17 11:14:53
Utolsó módosítás ideje: 2018-09-17 11:14:53