Volt egyszer egy tábor
rekviem a hajmáskéri katonai táborba öt évre besorozott
gyerek-katonákért akik soha nem tértek vissza a hazájukba
zöldellnek újra a faóriások mert a természet nem adja
meg magát csak a földben vannak még repesz-szilánkok
és a lelkekben hagyott nyomot a Párt
volt egy tábor ahol géppuskák ropogtak
tornyain nem ült meg madár s az emberek
suttogva beszélték hogy azok ott bent négyszázan
gyerekbakák
a deszkabarakkban megfagyott lábuk bőrüket véresre törte
a daróc s ha tank elé estek vagy aknára léptek
semmit sem számított
megszökött volna mind az anyját látni de nem jutottak
messzire lelőtték ahogy a kóbor kutyát elásták
és reggelig ittak a restibe'
ó hogy utáltuk a ruszki katonákat nyakunkon éltek
pedig dehogy havonta jött szerelvény vagy ezer zsáknyi
csak eladták olcsón a nacsalnyikok
négy falu dúskált a filléres potyából volt hús cukor és gázolaj
az utcán mégis utánuk szólhatott bárki jaffaj máty
a kurva anyád
csak a katonák miatt szólok csakis a kiskatonák
ukránok kirgizek tatárok ők nem parádéztak a Hősök terén
nem dehogy
itt menetelnek a lőtér gyepén most is birkanyáj ruhában
gazdátlanul
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2018-09-17 09:49:01
Utolsó módosítás ideje: 2018-09-23 11:46:45