La Mer
Hommage à Claude Debussy
Ha lenne zongorám,
csak nézném a billentyűket;
ezt hallgatnám:
a csendet, mert ez az a
hangszer, amihez
alázattal fordulok.
Fekete buborék a szemhatár.
Kagyló mélyül árnyalt vörössé.
Misztikus tüzű rózsák.
Korallok. Elkárhozott lelkek zátonya.
L'ordre de la Rose-Croix Veritas.
Karthágo égő romjai.
Csend. Majd üstdobok dübörgésén
átzuhanó vihar.
A partok fölött
magas hullámok lobogása.
Végigsimítok a meztelen testen:
magáról megfeledkezett erő,
ahogy a La Mer hullámzásához
meg-megtörő ritmusban igazodik.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2018-09-04 15:36:45
Utolsó módosítás ideje: 2018-09-04 17:40:28