Lenni embernek (PFJ-nek)
Ha szépen mondom el, mit nem tudok, az vers talán.
Hazudhatok és máris torzul az egész.
Ha melléélek rútnak azt nevezném.
Persze-persze, aztán besegít a hagyomány, akár a szexben, de mégis az írás nekem tetsszen, mit mondasz rá(?), nekem legyen érzéki élvezet, mi neked szellemi szellet, az intellektus újabb játszadéka, nálam élet, új nappal - új forma, rímre rom talán, de mégis épít, a központozás is néha csenevész itt, mert szól a versben három: a lírai én, lelkét kitárom, tagadja a másik énem rációval, mosolyog rajtuk harmadikja, ki sejti, holnap is lesz élet, belehalni nem mindegy, miféle késélbe-hegybe, a számlák legyenek kifizetve, kísérelj meg lenni embert, családot, újrateremteni a világot, s hagyni könnyedén a többiekre, kik elmerülnek versütemben, kapaszkodnak trópusokba, alakzatokba, te tudod már, tegnap volt a holnap.
Ha szépen mondtam el, mit tudtam, nem vers.
Hazudni oly fölösleges, ha van egész.
Mégis, ha melléélek rútnak azt nevezném.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2018-08-27 07:05:33
Utolsó módosítás ideje: 2018-08-27 07:05:33