a Keresztapa (változat)
a föld is ment a közösbe a bolt és a vendéglő után
csak ártéri négy holdja maradt
a termésből nem loptak sokat pedig szegényből akadt elég
kutyák lettek a kulákok és siserehad a cigányok
nyakán maradtak a régi szép időkből
mikor keresztelőre hívták ha gyerek született
legyen hitelük kenyérre borra
de neki sem maradt dolgozott napestig ekével
lóval ha szántott valahol mindig várta pár rongyos gyerek
jön Keresztapánk - kísérték ujjongva a Krőzus szekerest
Nagyapám emlékére
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2018-07-02 22:50:52
Utolsó módosítás ideje: 2018-07-04 06:45:04