Beszél. Kibeszél. Előtted mást, mögötted téged.
Hallgatsz. Hallgatod. Elhallgatod, mi a lényeg.
Hát ferdít. Már mindent. Valót s való igaz, mást is.
Tudod és nem érted. Tudod, ám mégsem hárítsz.
Hagyod. Ráhagyod, csak nézed. Ilyen most. Milyen lesz?
Vajon te merre? Mormogsz. De nem állítod le.