Ahelyett, hogy néznél,
Engeded, hogy bámuljalak.
Most nagybetűvel kezdek minden sort.
Mert jó ez a nap.
Éjjel az ágyamban találtalak.
Főtt tojást ettünk s málnát.
38 évnyi házasság. Ennyi maradt.
Megvan. Minden más szétszakadt.
Szenvelgés, ábránd.
Jobb a lenni hagyás,
bár rejtett öncsalás,
mint bármely más
rút entitás.