Nem
Nem
farkasvilágban küzdés vérző
hősi tette.
Kapaszkodás a vers, nem
gyönyörűség,
két véletlen közti kapcsolat;
s e köztiségben úgy ellennénk
magunk,
de legyen némi vigasz,
némi hang.
Amit befutsz,
az nem lábadon múlik,
sokkal inkább - milyennek nézed,
s közöd van-e,
hagyod-e fájni ezt az egészet.
Voltál-e ködben, mondd,
úgy igazán,
a lábad alatt alig van a híd,
s ameddig lépsz, van.
Alig te dolgod, bízni, hinni,
lesz-e vagy nem lesz.
Kiben?
magadban, fölmenőkben - szót se égről;
ködben jársz,
s mit úgy vélsz,
eddig soha, senki -
halk derültség jár a Farkasrétről.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2018-06-19 09:38:28
Utolsó módosítás ideje: 2018-06-19 09:38:28