Porcelántányér a hold.
Az éjszaka felszeletel.
Pengéit él szerint állítja sorba.
Közöttük van egy tompa kés.
Azzal kezdi. Sokáig tart.
Mindegy már, miért vagy miért nem.
Ami emészthetetlen, felemészt.
Körbeér. Lenyugszik, majd felébred
újra. Porcelántányér a hold.