Alap-egyenletek
Nincs halálosabb a Napnál,
életesebb sincs a Napnál;
teljesség - ami a Napnál.
*
Enni, nőni,
szaporodni -
életünket
kitölteni
kérdésünkkel:
mire vagyunk.
*
De jó, te nem, hogy én vagyok,
mikor magam megszámolom -
rajtad kívül hogy' is vagyok,
egyedül, hogy mégsem vagyok.
*
Amikor az idő eljön,
nem kérdezi: maradsz-e, jösz,
mert az időnek nincs szája,
foga sincsen, mégis rágdal.
*
Mire gondoltál, amikor
nem gondoltál semmire sem,
nem lehet, hogy életedben
igazat gondoltál egyszer?
*
Isten szerep-személyiség,
amilyet az ember képzel,
vajon a súgólyukakban
ki az aki súg, búj, figyel.
*
Választottak,
utólag úgy képzelem;
majd én is választok,
így remélem -
meglátjuk,
hisz nincs mit összevetni,
amit élek, az van,
a másikról nem tudok semmit.
*
Jöhetnek a képek,
beengedem mindet,
akad kedvesebb,
de azt már úgyis láttam,
szükségem nincs rá,
csak szeretem.
*
Egyszerre lenne minden,
akár a svédasztal -
azzá leszel, amit eszel,
nem választhatsz,
hogy nem eszel.
*
Ahol még soha,
éppen oda most -
nincs kigázolás,
csupán a rutin.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2018-05-25 21:36:03
Utolsó módosítás ideje: 2018-05-25 21:36:03