A szegénységnek szaga van (jav)
A szegénységnek szaga van,
valami ecetes íz, ami
a mosásban foszlott szövetszálak
közé bújik és vicsorogva
harap az illatokba,
a kifeküdt matracok
széthasadt résein ki-be
járó izzadtságok áporodott
bűzei nyakig gombolva.
A keresztekre feszült vér
eső-könnyekben lecsorgó
igéinek ostyákba száradt
penészes foltja,
fényeket nyel fuldokolva,
morzsákat söpör kérges
tenyerébe.
A szegénység bocsánatot kér,
rádobált bűnök alatt bújik
meg szégyenében.
A szegénységnek szaga van,
nedves agyag-szaga, hiszen
ő csak hívatlan vendég az
élők között.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2018-05-10 08:03:48
Utolsó módosítás ideje: 2018-05-10 09:14:16