hazaváró
gyere el kedves
most korábban gyere
a fagy már belülről feszít
bokrok tövében húzom meg magam
cigarettám mint a koravén kamaszé
félig lopott
félig vizes
dermedt ujjaim hegyén
még ott ül a tegnapi munka
zsibbadt fáradt betűk alszanak rajta
és félek
majd velük alszom én is
ha még hidegebb lesz
gyere el kedves
most korábban gyere
fecskéink már készülődnek
nádasok olvadó vizében
hagyják kopoltyúikat
nyöszörögnek a szántóföldek
álmukban kövér varjakat szülnek
s a szétmorzsolt rögök alatt
pattanásig feszül a várakozás
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2018-04-27 15:45:38
Utolsó módosítás ideje: 2018-04-27 15:45:38