Dilemma
1
Ha van későn, van korán.
Ha még nem múlt, majd talán…
Ha itt késő, ott korán –
ha ott elmúlt, itt talán…
Ha nem késő, még talán,
ha el nem múlt, túl korán.
Ha lesz később, jobb talán,
ha lám elmúlt, már korán.
2
Ha túl késő, majd talán –
ha már csak múlt, ez korán.
Ha már késő, ily korán,
ha az már múlt, kár talán.
Ha nem késő, bár talán,
ha fáj a múlt – még korán.
Ha jobb később, mint korán,
hacsak nem múlt: nos, talán…
(Pápa, 2013)
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2018-04-24 00:21:12
Utolsó módosítás ideje: 2018-04-24 00:21:12