Zamatos
Feketerigó röpte a fenyő fölött.
Hirtelen mozdulattól himbálódzó ág.
Azt mondtad, az idén korábban érkezik.
A jázminbokor felismeri a tavaszt?
Valami madrigált szeretnék, szirmokból.
Lágyan zengő, zanótillatú lüktetést.
Lazán felfűzött, fűzöld pillanatokat
s hozzá az első mondat legelső szavát.
Új irányt fürkésző tekintetedben
tágul az égbolt, a kopár ágak fölött
egymást böködve bóklásznak a felhők.
Aranyba öltözött zümmögés a világ.
Ujjbegyeden csillanó hajnalfények,
nyelvemen érzem a csupa csoda nap-ízt.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2018-03-20 07:07:47
Utolsó módosítás ideje: 2018-03-20 07:23:18