patkány
Én egy patkány vagyok.
No nem azért,
mert élesek fogaim,
mert túlélek mindent,
mert sarokba szorítva támadok
- de megérzem azt,
ha süllyed a hajó.
Menekülök.
Utálom a halált.
Még a másét sem tudom végignézni.
A patkány észleli a jeleket.
Hallja a deszkák reccsenését
ha az eresztékek lazulnak,
ha lassul vagy köhög a motor,
érzi a félelem szagát,
a pánikot,
látja, ha más is menekül.
Én is, jó patkány módjára
hordom az irhám.
Ahogy a süllyedés jeleit igen,
de más jelet nem kaptam.
Kicsit mégis más vagyok!
A patkány nem félti,
nem sajnálja
a maradókat.
De tőlem sose fogjátok hallani,
hogy ugye megmondtam!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2018-03-13 21:43:51
Utolsó módosítás ideje: 2018-03-14 02:54:38