EGY FURCSA TÖRTÉNET II.
Megetettem selyemingemmel a galócát, a gitárcsonkot
légszomj gyötörte, jégtömlővel hűtöttem mellkasát,
a révkalauznak gondot okozott, hogy mumifikálódott a direktség,
udvariasnak lenni a dúcokhoz
nem volt könnyű, mert a listát vezetők beérték egy tollvonással,
előszobámban csak úgy zsizsegtek a gumimatracok, hogy a bútorreccsenések lávaömlését
elkerülve kicifráztam a halcsontot,
azt se bántam, hogy kakasviadalra kelek, lenyelve manduláimat az infantilis
tüdőcserét a kút kávájához állítottam likviditási mutatónak,
aztán meg titokzoknimat a zsebembe gyűrve elszambáztam az író-olvasó találkozóra,
reménykedvén, hátha ott engedélyt kapok megduplázódni a kakaóvajban,
de nem várt rám csak száműzetés,
ráadásul valaki nyíltan rám förmedt, hogy a közönségességemnek ezennel befellegzett,
mi tagadás, boldog is voltam, meg nem is,-
az állásomat kockáztattam, amikor bevégzett bogom előjegyeztettem
az édességárusnál, hogy szúrós legyen a tekintetem, belém hasított a szögmező aortája,
az édességárus olvasott az elmémben;
- nézd ezeket a jól megtermett tintahalakat - taglalta -
immunitásra képtelen lények ők, s bár csonka létszámellenőrzés csak az uszításuk,
önmegtartóztató életmódjukkal mégis bevonzzák az önkaristoló helyszínt -,
láttam ott megjuhászodott acélbetétes kolibrit, sörprojektort
és papi oltást,
amint a hajlított kémcső pártfogását élvezték,
a sünök hajszálrepedéseiben megbújt a függőhíd,
bántam is én, mihelyst alkalom adódott rá, lecsatoltam múzsám izmairól
az igénybevételt
és megfürödtem az ott jelenlévő olajban,
ekkor egy kellemetlen érzés kúszott fel
egészen a szívem csúcsáig és ebben a pillanatban kitört belőlem a felismerés;
- igen, háborgott az átszüremlés, mert a homeosztázist valaki
elcserélte egy jelentéktelen sarlóra,
ettől pubertáskoránál fogva átkozott radaromra rögtön rátapadtak az utópisztikus
melodrámák, s ő szüretre készen megzabolázta életvonalam előőrseit.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2018-03-05 07:49:19
Utolsó módosítás ideje: 2018-03-05 07:49:19