Isten kabátja
A turiban megtaláltam
Isten kinőtt kabátját.
Kétezer volt. A faluban
mit szólnának, ha látnák?
Sétálnék a Kultúr előtt,
rám köszönne a jegyző,
autogramot osztanék és
azt írnám: "A Teremtő"...
Gyógyulnának a betegek,
gazdagodna a szegény,
valósággá válna sok-sok
megkönnyezett lányregény,
- akármerre ténferegnék,
imádnának a népek.
Aztán addig sétálnék, míg
elkerülnék felétek.
Kinéznél az ablakodon,
meglátnád a kabátom.
- Nagy ez terád! - sóhajtanád -
- Tudod, hogy a halálom!
- Így történt, hogy Isten megunt
kabátját nem vettem meg.
*
Ateisták beláthatják
okait e tettemnek...
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2018-02-25 23:56:50
Utolsó módosítás ideje: 2018-02-25 23:56:50