tehetném kissé arrébb az életem
tehetném kissé arrébb az életem
de nincs hely a polcon
nem fér el
a halálom mellett
majd ez utóbbit
kisebb dobozba teszem
vagy megeszem
reggelire szalonnával, hagymával, tojással
vagy mással
is megosztom
bánatom
vagy boldogságom
néha szertelen, csapongó
mint egy terhes dongó
motorral jártam még fiatalon
és különböző Zsuzsikkal
de egyik sem lett a feleségem
csak Éva, meg Judit
a sorrend nem számít
ó gép amivel életem legnagyobb részét
szerelemben enyelegtem
de gazdaggá nem tett, pedig
tehetett volna e tett, mert
sokakat tett pont ez
ó téria kellett volna talán hozzá talán
de nem hittem benne, kellett volna
talán
egy gazdag rokon, vagy lélek,
egy rokonlélek talán
egy talamusz, egy hipotalamusz
ami mozgásra serkent testben, agyban
a bajban, s talán hajban sem lennék bajban
vagyis kopasz
de a panasz sosem tapasz a bajra
csak a tett, ha jó
tett helyébe jót várj, mert
az helybe megy
mint Mohamed, ha hegyre megy
de ez egyre meggy
ha szereted
vagy az almát, s álmát
a boldogságnak
ceterum censeo
tehetném kissé arrébb az életem
ha nem polcon tartanám…
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2018-02-03 16:10:04
Utolsó módosítás ideje: 2018-02-03 16:10:04