Csigavér
Hej, a kedvem nem túl vidám,
Megvadult az éti csigám!
Házpányváját széjjeltépte,
S eldobogott hasláb lépte!
Száguldozott arra-erre…
S rátámadt a házmesterre:
Őrjöngött a fékomadta,
Csigacsáppal fojtogatta!
Tombolt-rombolt, merre látott,
Széttörvén a vaskorlátot,
S más csúnyát is láttam én itt:
Felrúgta a Slambucz nénit!
Eme tette lett a veszte,
Utóbbi korántsem neszte-
-len sikollyal zuhant rája,
S betemette redőhája…
Elcsigázott s szétkent csiga,
Nem szorít már földi iga!
Slambucz néni széjjelkente!
Nyugodj békén, tente-tente!
Sírgondozlak kéthetente.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2018-01-29 11:12:41
Utolsó módosítás ideje: 2018-01-29 11:12:41