Hesz Tamás
Amit nem szabad csinálni reggel
Tejszínű ködben
libeg a bérc,
álmosan nyújtózik
egy konok lidérc.
Befonja haját,
mint erdő a párát,
táncol a szőnyegen -
üti paripáját.
Közelebb suhan,
akár a reggeli hab
- mi a fakoronákba
beleharap -
taszítani messze -
a derekát lökni,
hogy ne tudjon többé
a szívem körül ölni.
Lezárni szemét -
ráforrasztva leplet,
mert pókfonál életedben
bármikor meglephet.
Viasszal kenni be -
bokától az állig,
nem igaz, ha válaszol,
- kérdez, vagy ha állít.
Leszíjazni kalodába -
kabát nélkül - kócba;
ha segítségül hívod,
csak olaj a kanócra.
Bogáncs közé tenni -
ecetbe ázni,
jégvirág mezőre,
hogy tanuljon meg fázni.
Bevarrni a száját -
rákötni egy rönkre,
búcsút integetni
a folyón mindörökre.
S ha eloszlik a köd,
nézni a Napot,
örülni annak -
hogy magam vagyok.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2018-01-04 10:05:31 Utolsó módosítás ideje: 2018-01-04 10:05:31
|
|
|