az is
Vannak olyan láthatatlan csillámfûzérek
amelyek aztán összefonódva kelletik
kimért karácsony-kincseiket. Nem szabad
a mézeskalács házikóban vendégeskedõ
aranykalapos násznépet kiebrudalni a celofánselyem
hímzésû lakatlan bozótosok alatt szétterülõ
fagyhéj-síkságra.
Vannak még kiskirály-pompát játszó színezüst
fényfiókák, amelyek a roppanós
dérharmataikat dédelgetik.
Hamar közelít a fölívelõ körkörösen futó
hajnalsín-járat és ez mindig okot adhat
az égbõl lefüggõ
viaszesõnek, hogy az elnehezülõ
légibalett-hattyúkat túlszárnyalja.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2017-12-28 10:23:42
Utolsó módosítás ideje: 2017-12-28 12:49:10