Fegyelmezett kis ördögök
Körbe-körbe futkosok, mint
bogár a virágcserépben,
hol van még bent, hol van a kint,
sok szem függetlenül tekint
egymástól, nagy félelmében.
Azt sem tudom, túllépjem-e
virágcserepem oltalmát,
csak a jó isten érdeme,
hogy belém táplálta eme
ösztönélet ősi báját.
Ezzel az ösztönélettel
halogatom a biztos halált,
s hálát adhatok, mert reggel
szerencsével, türelemmel
rohanásomból visszavált,
s rója fegyelmezett körök
tudattalan pontosságát,
s szólhatnék én is, hogy jövök,
s fegyelmezett kis ördögök
mormolják isten imáját.
2017. november 24.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2017-11-27 10:03:20
Utolsó módosítás ideje: 2017-11-27 10:03:20