ez már
Továbbvonul a csikorgó ördögszekér-fergeteg,
amig a nádszálvitézek kérlelhetetlen makacssággal
vívják szélzápor küzdelmeiket.
Kétfelé ágazik az üszkös ingoványcsapás,
s az egyiken hajdani gyíkkísértetek
merengõ képzelettel távolodnak.
Ma nem talál menedéket még a hízott
esõcsepp-nagyúr sem.
Lehet, hogy a tavak színezûstje teszi
féltékennyé a párasújú levegõ smaragdjait.
Lehet, hogy csak a kíváncsi homály-leány
kéri vissza zálogkincseit..
De ha a bolyongó zavarodottság és
félõs lepkeészlelés összetéved,
még a harsány sárkányviszhang is visszatér
kiinduló rezegtetõ hegyhátölébe.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2017-11-22 13:00:25
Utolsó módosítás ideje: 2017-12-15 20:51:11