Lovaskocsi hibrid
Szalmabála mögé bújt. Tűvé tették a falut, nem
találták meg. Fényes éjszaka volt, anyajegy-hold.
Hazakóválygott, meleg kakaót kért. Anyja
önkívületben puszilta és verte.
Élhetőnek tűnt születése után a világ, főleg hogy
Nagyapja egyszer határon kívülre vitte lovaskocsin.
Combizmok, látta ahogy a nyirkos huzalok, bakon
találta ki, a cséplőgép motorját kellene beszerelni.
Nagyapja nem nevette ki. Telekürtölte a falut,
mindenütt - Anyja is - kinevették. Nagyapja nem.
Patkolt, a patkóba, elgondolta a motoros patkót.
Mennyivel könnyebb lenne a lovak sorsa.
Tyúk ült a combján, Anyjától tanult pipipi-pipi nyelven.
Kifigyelte mi lett a vége, fejszével lecsapták Lizi nyakát.
Azóta nem hagyta magát szeretni. Hiszen számítás az
egész... sorra kerítik őt is. Határon kívül szalmabála mögé
bújt. Fényes éjszaka, nem találták meg. Anyajegy-hold.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2017-11-18 08:59:32
Utolsó módosítás ideje: 2017-11-18 09:06:41