s hamár
Ez már a levélbe ágyazott kuckók világa.
Farakások rendezet hadioszlopai illetik tisztelettel
a szétterülõ mazsorett terepasztalt. Azt,
amin a málnaszörp szemû zúzmaralények
kötetlen játékaikban csillogtatják titkos tudásaik legjavát.
Talán a holdfényben megvillanó bogarak,
talán csak az esõcsepp könnyektõl szomorkás
a karakán víztükör.
Minden lélegzetvétel egy útravaló
a lehetetlen-mocsár felderítésére, s ilyenkor
ha kellõ bátorságot gyûjt magának,
még az emberevõ barlangszörnyeteg is
táncotlejt az ilyedtségében elbújó
haranglábvirág kedvesével..
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2017-11-11 22:04:27
Utolsó módosítás ideje: 2017-11-11 22:04:27