Keatsnek
(“Itt nyugszik, aki a vízre írta a nevét.”
(Here lies One / Whose Name was written in Water.)
Annyi a vers már újra tebenned,
látszik, a vég fele jársz,
hol a holtak szólni akarnak,
azt hiszed általad élnek,
és te sosem halsz, általuk
egyre leszel; semmi a bölcsesség
mind azt tette, mi téve,
és ki se látszott tetteiből -,
egyik sem kérte jutalmát,
s mind odaadta tenéked.
Ily gazdag volt mind, aki embernek
született s hordta a múltját,
tenger, örök, fel, tolta habját –
s egyszerre ott a süllyedés -
tudd meg, a téma magad vagy.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2017-11-01 00:18:43
Utolsó módosítás ideje: 2017-11-13 22:21:00