szotyi a listán
Egy ügyért kiállt, jó nagyot kiált,
amit sokszor torka bánt.
Hadd látom - úgy mondta -
mennyit ér e fakó bőrkabát.
Nektek mi jó? Az itt folyó?
Te velem jössz, Kövér?
S felálltak egyként, még nem oly
hetykén, a sok hon-fivér.
Követték vakon, bármerre ment,
s mikor az est leszállt,
álmodtak róla, akit egy átlagisten
ebbe a testbe zárt.
Celebségben is hamar beérte
pákót és kiszelt
csak dakoták látták, hogy egykoron
apjával is KISZ-elt.
Úttörés taposás ellenzékben, mi
szem-szájnak hengere,
borbánya után nem lehet kérdés,
hogy a Balaton tenger-e.
Tortára hab jött, egy mosodányi.
Ömlött az ariel.
Kétharmadára emlékszem még.
Ő nem kureli el.
És hiába csípi azt a néhány szemet, mint
wasabi a szád,
azóta tényleg, ha Felcsút támad,
beszedi Öszöd.
Stadionjából a pajtára lát, ahol
néhányszáz traktor áll.
Üzenet ez egy nemzedéknek, aki
majd belőle viktorál.
'Ha, ha! mi zúg?.. mi éji dal
falvam utcáin ez?'
Mondtam már, Toni, csak sürgős esetben
helikopterezz.
Ha megingást látott, pár főembert
jómaga elé citált.
Rágódtam eleget, új hús kell ide,
mészárosé a bárd.
Zseni egy család, de ki ne hinné.
Önfenntartó a lánya.
Ahol aranyhal van, ott nem tűnhet fel
a bánya-tó aránya.
De megfáradt végül, mint bárki más,
kérette hát Habonyt.
Vallj be helyettem mindent, kivéve
bűnöket, vagyont.
Népgyermekből lett ő a híres
para-fenomén,
bőrdzsekijét talán majd belepi
pora finoman.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2017-10-20 23:50:59
Utolsó módosítás ideje: 2017-10-20 23:50:59