Nem kértem az első korty levegőt,
csak a másnapos borotválatlan orvos
durva mozdulata préselte tüdőmbe
azt a marék oxigént mitől ráokádtam
az anyámból lopott véres habot,
milyen az utolsó lélegzet?
vélhetően oxigén hiányos,
lesz akkor egy részeg orvos a közelemben,
hogy hátba vágjon és rám üvöltsön