Jönnek a koperi vonatok minden éjjel.
Zakatolnak, mint a népharag.
Merő hiányoddal fekszem és kelek.
Tücskök ciripelését hallgatom nélküled.
Forró lesz az ősz, azt mondják.
Minden éjjel vonatok jönnek, megállnak, aztán a tenger
felé mennek tovább. Néha kiakad a műszer, valamit titkolnak.