Fedezz fel!
Arra gondolok, hogy nálad ülök
Lakótelepi lakásodban, kimész,
Főzöl valami kínai teát,
Vagy beindítod ismeretlen márkájú
Kávédarálódat, majd meg is „kávézunk”,
Illetve teázunk, vagyis azt, amit,
Aztán életünkben először…
Ezzel szemben végtelen kiáltásnyira
Élünk egymástól, évente (sem) találkozunk,
Általában laksz valakivel, ki körbeszimatolhat,
S ezért napi luxusaid fedezi.
Pedig kegyetlenül szép sejtés, hogy
Egyszer mi együtt valamiképpen…
Pillanatunkat borzas gyönyör árasztaná,
Létünket kényelmes kín szabdalhatná.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: A kaporzsakállú udvara (Mezőberény, 1990)
Kiadó: Kisváros (Mezőberény), szerkesztette: Tomka Mihály
Feltöltés ideje: 2017-09-20 12:20:15
Utolsó módosítás ideje: 2017-09-20 12:20:15