Elég
Elég a szélnek, ha úgy öleled,
mint megbántott, hűséges szeretőt.
Hozzád beszélnek a gazdátlan rétek,
járd őket végig és mielőbb.
Kell még a fáknak a tavalyi bánat,
a föld helyett te ápold gyökerük.
Emlék ha lázad, bilincs a szájnak,
parázs a szemnek és arcul üt.
Áldó kezekkel mindent bocsáss el,
a birtoklás vágya csak délibáb.
Beszélj a csönddel, hallgasd örömmel,
s gazdátlan sebre simíts imát.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Szárnyak (Budapest, 2017)
Kiadó: Magyar Irodalmi Ház
Feltöltés ideje: 2017-08-31 18:32:07
Utolsó módosítás ideje: 2017-08-31 18:32:07