A vásznamra leszállt végre az esti kék,
békésen illatoznak ma az estikék.
Rám ül, a villányitól, már alig állom,
az ízlelés gyönyörén valami álom.
Ez az éji fény mindent megmutat, kit ér,
bár, ember és állat most szelíden kitér.
Így töltekezik a bölcs szentjánosbogár.
Csendár. Elalszik a rab, ásít a foglár.