EMBERKÉIM, ÁLLATKÁIM /a "Leon, a kaméleon"-ból/
DENEVÉR
Törvény védi a denevért.
Igen nagy haszna rég lemért.
Törvény üldözné s babona
védené, - jobb lenne sora!
KULLANCS
Élete nem színtelen, halvány,
szóval nem olyan - vértelen.
No és hogy e rázós világban
megkapaszkodni kénytelen?!
MAJOM
Ma - jom? Jó. Meglehet. Ám holnap
ki az, ki ilyet szavatolhat?!
LIBA
Lehet, hogy társaival ő
nagy bajtól megmentette Rómát,
- de amit itt azóta tett
arról csak annyit: a nemjóját!
LÁTSZAT
Száraz tónak
nedves partján... -
megdöglött a béka.
Ma is hisszük,
hogy az a tó
az ő hagyatéka.
HANGYA
Szorgalmáról régóta ismert.
No és hogy kinek mit köszönhet?
Tele kamráját önmagának,
de a hírnevét - La Fontainnek!
HÖRCSÖG
A gazda búzáját lopja, viszi
pofájában a bajszos hörcsög, ni!
Nem csoda, hogy egyre gyűl a hája:
a pofátlansághoz van pofája!
SÜNDISZNÓ
Amikor születik a sün
minden tüskéje puha, lágy,
- szúrós keménnyé mi teszi
később? Ez a kemény világ!
RÉTISAS
A sasnak nem kell messzelátó,
mert enélkül is messze látó,
s ő is, mint más, ki messze lát itt,
eljuthat a kipusztulásig...
PÚPOSTEVE
Az ő hátára kell a púp.
Nekünk nem kell. Mi csak kapjuk!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.