Álmosdombi mozi
Ha boldog akartam lenni
Gesztenyepürére vágytam
Vagy tejes dropszra a mozi
Büféjében. Kőkemény fa-
Székeken álmodoztam, hogy
Belmondo helyére lépek
A vásznon, és nem vág fejbe
Diviki Gyurka, ha adok
Neki cigire aprópénzt.
Iszonyatos bűz terjengett
Körötte, mert vécét pucolt
Főállásban, s náluk talán
Lavor sem volt Álmosdombon.
Az erkélyről úgy megdobtak
Savanyú cukorral, hogy
Ájultamban elfeledtem:
Hssonlítok a Daniel
Olbrychsky-re, csak ő sokkal
Magasabb és főleg lengyel.
A hiányos aranycsapat
Gondolatban kiegészült,
És a vetítőteremben
(A fejekben) kigyúlt a fény:
„Tükrön át való világba”.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Sárhajók (Budapest, )
Kiadó: Napkút, szerkesztő: Prágai Tamás
Feltöltés ideje: 2017-08-05 13:55:46
Utolsó módosítás ideje: 2017-08-05 13:55:46