Varázsceruza
Te mit rajzolnál magadnak,
Ha varázsceruzád lenne?
(Vajon mit fog mondani? Mi
Hiányozhat életéből?)
Az égvilágon semmit, mert
Énnekem megvan mindenem.
De az éhezőnek sonkát,
Akinek nincsen háza, házat,
Akinek ruhája, ruhát
Rajzolnék. Hát anyukádnak?
Hogy örök fiatal legyen.
Apádnak? Tökéletes nőt,
És új szívet. Neked Tisza
Istvánt, hogy megkérdhesd, hogyan
Tudta átugrani össze-
Kulcsolt kezét ebéd után?
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Sárhajók (Budapest, 2009)
Kiadó: Napkút, szerkesztő: Prágai Tamás
Feltöltés ideje: 2017-07-18 22:17:14
Utolsó módosítás ideje: 2017-07-18 22:17:14