Folytatás
Örvendezvén örvendezek,
Az Úrban vígan lelkendezek,
Örül lelkem Istenemben,
Ki üdvösséggel lát el engem,
Igazságot adott rám,
Benne ékes csak gúnyám.
***
Hiszen Atyánk vagy Te,
Ábrahám vesz semmibe,
Izráel nem ismer minket,
Csak az Úr hozza az Atya szintet.
***
Teremtek új eget, földet,
A régiek szóba sem jönnek,
Eszébe se veszi senki,
Az újba öröm lesz bemenni.
***
Aki szegény, törött lelkű,
Arra tekintek, ki hozzám hű,
Ki beszédemet rettegi,
Szívében ágyaz meg neki.
***
Mint férfinak az anyja,
A vigaszt bőven adja,
Úgy csitítlak én is téged,
Jeruzsálemben lesz jó véged.
***
Ki vétkezett az Isten ellen,
Borzadásul lesz, rossz jellem,
Féreg emészti és tűz,
Körbeveszi azt a bűz.
***
Dupla gonoszságot tettél,
Az élő forrástól elmentél,
Kutat ástál, repedtet,
Amely vizet nem tart meg.
***
Uram, nézz a szükségre,
Szemed vesd a hűségre!
***
Jobbítsátok utaitok,
S jókat cselekedjetek,
Ha mindezt hűen megteszitek,
Itt lakom én veletek.
***
Az eszterág is tudja,
Csak népemnek nem futja,
Tudni az Úr ítéletét,
Mindennek rendelt idejét.
Ne dicsekedj, hogy bölcs vagy,
S erejével, ki erőt kap,
Vagy gazdag az ő vagyonával,
Hanem csak egy gabonával:
Hogy értelmes, Urat ismerő,
Minden jót biz' nekünk ad Ő.
Jól jár, aki szeret engem,
Ezekben telik a kedvem.
***
Fegyelmezzél, Uram, engem,
De mértékkel csak - engedj lennem!
***
Ha bűnünk tanú ellenünk,
Te akkor is légy velünk,
Cselekedj a nevedért,
Bocsáss meg a vétkekért!
***
Ha szavaidat hallattad
Én élveztem azokat,
Örömömre voltak nekem,
Szívem lát víg napokat,
Mert nevedről neveztetem,
Seregek Ura, Istenem.
***
Átkozott, ki emberben hisz,
S testbe veti erejét,
Az Úrtól lépte messzire visz,
Szíve gyenge, nem elég.
***
Áldott, ki az Úrban bízik,
Éhínségben is csak hízik.
***
Nincs csalárdabb, mint a szív,
Gonosz, szakadékba hív,
Ismerni azt ki tudná?
Csak az Istennek futná.
***
Ha Te gyógyítasz, gyógyulok,
Szabadításod burok,
Dicsekedem Tebenned,
Nem kell többé nevelned.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2017-07-15 18:13:55
Utolsó módosítás ideje: 2017-07-15 18:13:55