A Blahán kezdődött
Minden a Blahán kezdődött,
ahol léptünk mögött
galambok riadtak a koszos
beton fölé s a lépcsősor
ontotta ki a metróból
a hétköznap megfáradt
embereit a tavaszba.
A Ferenciek terén köszöntött
minket Isten, fényt felejtő
árnyékokkal egy templom falán,
csúnya nézésű öregasszonyok
között, mikor szád kereste a
szám és imánk szavai mártóztak
szenteltvízbe, hogy Istenhez
tisztán jussanak el.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2017-06-05 17:04:46
Utolsó módosítás ideje: 2017-06-05 17:04:46