Elvetélt vers
Érzek egy verset, tudva, hogy hiába:
tőlem nem telnek költemények,
kórusban dicsért antológiába
nem szerkesztik be tölteléknek.
Látok egy verset, tudva, hogy a látvány
nem ég bele a pupillákba,
kórusban szidott szövegében hátrány
minden formai rutin-játszma.
Hiszek egy versben, tudva, hogy hitemhez
nem lelek társat, nincs fohászom.
Kórusra írnám, ám félek, hogy nem lesz
senki, hogy szólni mellém álljon.
Írjak hát verset, tudva, hogy a lírám
kortársnak senki nem találja?
Kórus tapsolná, ha olyanra írnám!
De nem kerülne név alája.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2017-05-29 11:51:21
Utolsó módosítás ideje: 2017-05-29 11:51:21