Kreatív írás a kreativitásról
„Nem minden süti piskóta
de minden piskóta süti”
(beszédgyakorlat)
a vágyak gubancában nem jutva túl a hallgatáson önmagad csendjévé szelídülsz
kölcsönvett mosollyal arcodon beállsz a godotra várók sorába és szövegkönyv nélkül játszod el
a magadra tukmált szerepkört
a hiány már nem téma számodra jelentősége szinte semmi nincs
láthatóan kielégít a hiába-szép várakozás noha a leküzdhető valóságról pilláid rebbenése árulkodik
mégsem szólalsz meg nem hallatod hangodat
legbelül mélyen valamiért túl nagy a szüntelen zaj benned
azóta –
(hallásgyakorlat)
valaki
azt mondta – ne higgy mert
csalódni fogsz –
és
naná hogy szóról szóra
tök igaza lett
pedig
te
nem akartál hinni a
fülednek
így
alternatíva nélkül hagyottan
csak egyetlen
lehetőség maradt :ami
utoljára hal meg:
de
persze az egészen más tészta
amiről valamiért
nem beszél senki
azóta –
(formagyakorlat)
Ha IQ akkor
egy mondat az önzésről
Tele a tankám
Arra gondoltam
hogy nem gondolok semmit
csak álmodok egy
merészen jó nagyot és
azt százszor leírom majd
szerencsi díszdobozban
a százszorszép desszertet
kíváncsi szemek
elől rejtve magamba
mélyen elásom
Ok és okozat
vagy fordítva Kinek hogy
Minden benne van –
(írásgyakorlat)
Amikor az ember szarba
kerül, olyan egyedül tud lenni.
Nem szólal meg csengő hangja,
ajtaján sem kopogtat be, senki.
Inaktívan teng-leng, kerülgeti
saját magát; össze-visszás
zavarában, elvész máskor tuti,
holtbiztosnak tűnő irány.
Lemegy akkor nagyon mélyre,
Mount Everest lesz a béka segge,
onnan néz fel, föl az égre.
Súlya szívlapátra nehezedve,
a jelre vár csak, hogy végre;
azt mi nem volt soha, betemesse.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2017-05-21 18:44:43
Utolsó módosítás ideje: 2017-05-21 18:44:43